ηράκλειο-βούλγαροι-οι-ληστές-που-άφησ-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.07.2018 | 10:56

Ηράκλειο: Βούλγαροι οι ληστές που άφησαν τυφλό έναν ηλικιωμένο

Δυο νεαροί αλλοδαποί ήταν οι σαδιστές που σακάτεψαν στο ξύλο με ρόπαλο και τσεκούρι (!) έναν άτυχο ηλικιωμένο για να τον ληστέψουν μέσα στο σπίτι του στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού, προκαλώντας του μάλιστα μη αναστρέψιμες βλάβες που του στοίχισαν την όρασή του στο ένα του μάτι!

Η βίαιη ληστεία είχε γίνει τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου του 2017, όταν οι δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του 64χρονου -τότε- άνδρα, τον ξυλοκόπησαν χωρίς το παραμικρό έλεος και, αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα, άρπαξαν 1.200 δολάρια, 300 ευρώ, ένα laptop, δύο κινητά και διέφυγαν με το αυτοκίνητό του το οποίο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο λίγες ημέρες μετά.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, αλλά τελικά οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το μάτι του. Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης και του τμήματος Φαιστού, που κατάφεραν τελικά να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Πρόκειται για δύο Βούλγαρους ηλικίας 25 και 30 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Σε βάρος των δύο αλλοδαπών εκδόθηκαν και εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή κι έτσι αναζητούνται για να συλληφθούν.