ηράκλειο-βγήκε-από-την-εντατική-το-8χρο-369162
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.03.2018 | 11:37

Ηράκλειο: Βγήκε από την εντατική το 8χρονο παιδί που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Tο μικρό παιδί που επέβαινε μαζί με τον πατέρα του στη μοιραία μηχανή, έχει βγει από τη ΜΕΘ Παίδων όπου νοσηλευόταν για αρκετές μέρες μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής, την ημέρα δηλαδή του ατυχήματος…

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη, ο 8χρονος νοσηλεύεται πλέον στην Παιδοχειρουργική Κλινική και παρακολουθείται από γιατρούς: «η κατάσταση του παιδιού εξελίσσεται καλά. Είναι καλύτερα, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος».

Όσον αφορά στον πατέρα, ο κ. Φανουργιάκης τονίζει πως δεν έχει αλλάξει κάτι. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς να έχουν «πέσει» πάνω του.

Το τροχαίο ατύχημα

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου επί της συμβολής των οδών Μελίνας Μερκούρη και Αναγεννήσεως στην περιοχή του Μασταμπά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τροχαίο σημειώθηκε έπειτα από τη σύγκρουση ενός οχήματος τύπου βαν και μίας μηχανής, στην οποία επέβαιναν ο 42χρονος πατέρας με τον 8χρονο γιο του, ο οποίος πηγαίνει στην Τρίτη Δημοτικού.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του εφημερεύοντος νοσοκομείου και εν προκειμένω του ΠΑΓΝΗ, για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών στον ανήλικο, με αναισθησιολόγο να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Ο πατέρας διεκομίσθη διασωληνωμένος στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ούτε ο πατέρας, ούτε και ο γιος του φαίνεται ότι φορούσαν προστατευτικό κράνος, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πιθανότατα επέστρεφαν από το σχολείο του μικρού.

Επιπλέον και σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός της μηχανής φαίνεται ότι παραβίασε το STOP που υπάρχει στο σημείο, παρόλα αυτά τα ακριβή αίτια του τροχαίου θα διερευνήσει η Τροχαία.