ηράκλειο-το-κινητό-τηλέφωνο-οδήγησε-σ-1188471
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2023 | 20:55

Ηράκλειο: Το κινητό τηλέφωνο οδήγησε στην εξιχνίαση ενός θανάτου που είχε θεωρηθεί αιφνίδιος

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος ήταν το “κλειδί” που οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της υπόθεσης θανάτου ενός 41 ετών άνδρα στην Χερσόνησο Ηρακλείου, ο οποίος είχε θεωρηθεί αιφνίδιος. Δύο άτομα συνελήφθησαν και διώκονται για κακουργηματικές πράξεις.

Ο 41 ετών άνδρας, γνώριμος των διωκτικών αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών και μικροκλοπών, είχε βρεθεί νεκρός σε λιόφυτο στην περιοχή της Άνω Χερσονήσου στις 24 Απριλίου. Το γεγονός πως δεν βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο ούτε στο σημείο ούτε στο σπίτι του, αν και, σύμφωνα με την μητέρα του, δεν το αποχωριζόταν ποτέ, αλλά και άλλες ενδείξεις (βρέθηκαν ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου στο σημείο), οδήγησαν τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε τις επικοινωνίες που είχε την τελευταία εκείνη ημέρα ο 41χρονος. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο με τον οποίο είχε συνομιλήσει, ο οποίος παραδέχθηκε ότι εκείνη την ημέρα βρέθηκε με τον 41χρονο, προμηθεύτηκαν ηρωίνη και έκαναν από κοινού χρήση.

Όπως ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στους αστυνομικούς, ο 41χρονος, ενώ βρίσκονταν μαζί στο αυτοκίνητο του 40χρονου, δεν αισθάνθηκε καλά. Μάλιστα, κατά τους ισχυρισμούς του σταμάτησαν και τού έκανε μαλάξεις. Ακόμα ισχυρίστηκε ότι όταν τον άφησε στο λιόφυτο ήταν ζωντανός. Φέρεται, δε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, να ανέφερε στους αστυνομικούς πως ο ίδιος ο 41χρονος του είπε πως είναι καλά και του ζήτησε να φύγει.

Σε ό,τι αφορά το κινητό τηλέφωνο του θανόντα, το οποίο παρέδωσε στους αστυνομικούς, υποστήριξε πως είχε πέσει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και το βρήκε στη συνέχεια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο την περασμένη Τρίτη και χθες Τετάρτη 7 Ιουνίου συνέλαβαν και τον 51χρονο που φέρεται να τους πούλησε την ηρωίνη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της έκθεσης και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και στη συνέχεια πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια αύριο, Παρασκευή. Στο μεταξύ κρατούνται.