ηράκλειο-συγκλονίζει-ο-14χρονος-που-βιά-1031865
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.06.2022 | 16:20

Ηράκλειο: Συγκλονίζει ο 14χρονος που βιάστηκε από τον 52χρονο σύντροφο της μητέρας του

Σοκ προκαλούν όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια στο Ηράκλειο ο 14χρονος που μαζί με τα αδέρφια του υπέστησαν βάναυση κακοποίηση στα χέρια του 52χρονου Σύρου συντρόφου της μητέρας τους.

Μάλιστα, όπως είπε ο ανήλικος, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση και από άλλους δύο άντρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο 14χρονος έδωσε την κατάθεση στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου παρουσία παιδοψυχίατρου και κατήγγειλε ότι την πρώτη φορά, ένας άντρας που διαμένει στο ίδιο χωριό και δούλευε με τον «πατριό» του, τον άρπαξε από το χέρι ενώ έκανε ποδήλατο έξω από την εκκλησία και πίσω από το ναό τον κακοποίησε.

Όπως είπε ο 14χρονος το περιστατικό έγινε όταν πήγαινε στην Α Γυμνασίου (τώρα φοιτά στη Β τάξη) και ενώ προσπάθησε να φύγει αυτό δεν κατέστη εφικτό γιατί ο άντρας τον κρατούσε με μεγάλη δύναμη. Μάλιστα, ο ανήλικος κατέθεσε ότι γνωρίζει ότι αυτός ο άντρας είναι στη φυλακή, καθώς είχε κακοποιήσει και ένα άλλο παιδί, περιστατικό το οποίο είχε καταγγελθεί με αποτέλεσμα εκείνος να είναι προφυλακισμένος.

Το παιδί κατά την ίδια εξέταση αναφέρει, ότι όταν ήταν στην ΣΤ τάξη του δημοτικού, ένας άλλος άντρας, ξένης εθνικότητας, επίσης το κακοποίησε σεξουαλικά. Όπως κατέθεσε το παιδί, με τη βία τον πήγε στο σπίτι του και εκεί προχώρησε σε ασελγείς πράξεις. Πρόσθεσε δε ότι απ’ όσο γνωρίζει ο άντρας αυτός μένει πλέον στη Γερμανία.

Τι είπε ο πατέρας των παιδιών

Ο πατέρας των παιδιών που κακοποιήθηκαν βάναυσα στα χέρια του 52χρονου Σύρου συντρόφου της μητέρας τους ζητά τώρα να αναλάβει την επιμέλεια τους, ενώ μόλις χθες κατέθεσε δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά του προφυλακισμένου Σύρου.

Είχε χωρίσει με τη μητέρα τους πριν από χρόνια και διέμενε σε άλλη περιοχή. Νιώθει συντετριμμένος και μόνο στην σκέψη ότι η μητέρα μπορεί να γνώριζε και να μην έκανε τίποτα για να το σταματήσει. Ο δικηγόρος του, αναφερόμενος στην υπόθεση εξέφρασε στο cretalive.gr την αποστροφή και την απέχθεια του για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν μπόρεσε καν να δει το οπτικοακουστικό υλικό, το βίντεο στο οποίο το μικρότερο αγόρι, ο 14χρονος, είχε καταγράψει την σεξουαλική κακοποίηση από τον 52χρονο μέσα στο σπίτι. «Είναι μία δικογραφία που η ανάγνωση της χρειάζεται ατσάλινο στομάχι. Προσωπικά εγώ που έχω χειριστεί υποθέσεις και υποθέσεις, δεν άντεξα… Πολύ σκληρό υλικό. Μόνο αποστροφή!» σχολίασε.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στη δικογραφία, όπου καταγράφονται οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των δύο παιδιών, περιλαμβάνεται και βίντεο, το οποίο φέρεται ο ίδιος ο 14χρονος να τράβηξε, ώστε να έχει αποδείξεις για τα μαρτύρια τα οποία τόσο εκείνος, όσο και ο 24χρονος αδερφός του, άτομο με ειδικές ανάγκες, φαίνεται να περνούσαν τα τελευταία χρόνια στα χέρια του 52χρονου.