ηράκλειο-στο-αυτόφωρο-ο-ξενοδόχος-για-1089475
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2022 | 15:20

Ηράκλειο: Στο Αυτόφωρο ο ξενοδόχος για εκβίαση σε βάρος υπαλλήλων του

Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 46χρονος ξενοδόχος, ο οποίος καταγγέλθηκε πως, ενώ κατέβαλε κανονικά μισθούς, επιδόματα, κ.α. σε υπαλλήλους του, στη συνέχεια εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν τμήμα τους. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς πριν από λίγο δόθηκε αναβολή. .

Νωρίτερα, ο ξενοδόχος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για εκβίαση τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την συνήγορό του Μαρίνα Παναγιωτάκη, πρόκειται για αστική διαφορά και ο 46χρονος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση κατά των τριών εργαζομένων που τον κατήγγειλαν, αλλά και του προέδρου της Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, ο 46χρονος συνελήφθη χθες επ’ αυτοφώρω, ενώ παραλάμβανε 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από υπάλληλό του.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω ξενοδόχος για τέτοιο αδίκημα. Η καταγγελία έγινε από τρεις ξενοδοχοϋπαλλήλους, δύο γυναίκες 22 και 21 ετών και έναν άνδρα 23 ετών κατ’ αρχάς στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρός του Νίκος Κοκολάκης. Ενημερώθηκαν στη συνέχεια τόσο ο εισαγγελέας Ηρακλείου όσο και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας και οργανώθηκε επιχείρηση για την σύλληψη του ξενοδόχου