ηράκλειο-πάνω-από-15-προσαγωγές-για-τις-1147620
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2023 | 10:27

Ηράκλειο: Πάνω από 15 προσαγωγές για τις ζημιές σε τράπεζες και Δικαστήρια

Περισσότερα από 15 άτομα προσήχθησαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου μετά την πορεία που πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου, η οποία σημαδεύτηκε από τις ζημιές που προκάλεσαν κουκουλοφόροι, πετώντας πέτρες σε καταστήματα τραπεζών κ.α.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, μετά την προσαγωγή τους δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνδέουν τα άτομα αυτά με τις ζημιές που προκλήθηκαν. Ωστόσο, δύο εξ’ αυτών συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ζημιές από τις πέτρες που πέταξαν άγνωστοι προκλήθηκαν σε 4 τράπεζες και στο κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ, των οποίων τα τζάμια έσπασαν. Επίσης, φθορές υπέστη ένα ΑΤΜ, αλλά και το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, στην είσοδο του οποίου άγνωστοι πέταξαν μπογιές.

Επί ποδός παραμένουν και σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς, εκτός από το μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μία ακόμα συγκέντρωση προγραμματίζεται το απόγευμα με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα.