ηράκλειο-λήστευσαν-πρώην-δήμαρχο-606441
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.09.2022 | 18:19

Ηράκλειο: Λήστευσαν πρώην δήμαρχο

Έναν απίστευτο εφιάλτη έζησε μέσα στο σπίτι του ο πρώην δήμαρχος Μαλίων Νικηφόρος Λαμπρινός στη Σταλίδα Ηρακλείου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν τέσσερις ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων Νικηφόρου Λαμπρινού, στη Σταλίδα, έδεσαν και απείλησαν με μαχαίρι τον ίδιο, την σύζυγο και την 22χρονη κόρη του ζητώντας χρήματα.

Ο κ. Λαμπρινός μίλησε στο Creta24 για τη σοκαριστική εμπειρία που βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του, κάνοντας λόγω για ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό για την περιοχή.

«Είναι άλλο να μπουν μέσα στο σπίτι σου όταν λείπεις και άλλο όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτό», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως οι δράστες του έβαλαν μαχαίρι στο λαιμό ζητώντας χρήματα.

Οι δράστες τους φίμωσαν, τους έδεσαν στα χέρια και τους αστραγάλους. Τόσο ο πρώην δήμαρχος, όσο και η σύζυγος και η κόρη του κατάφεραν παρά το μεγάλο σοκ να αντιδράσουν με ψυχραιμία και εξήγησαν στους δράστες πως στο σπίτι δεν υπήρχαν χρήματα πέραν από ένα συγκεκριμένο ποσό για ώρα ανάγκης. «Προσπάθησα να τους εξηγήσω πως κανείς δεν κρατάει πλέον στο σπίτι του χρήματα, πέρα από ένα χρηματικό ποσό που ενδεχομένως έχει κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της πολλές φορές και εν αγνοία των υπολοίπων μελών της οικογένειας», δήλωσε ο κ. Λαμπρινός.

Όπως τόνισε ο ίδιος οι δράστες μπήκαν από την μπαλκονόπορτα ενώ και τα τρία μέλη την οικογένεια κοιμούνταν. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και αφού έψαξαν το σπίτι πήραν τα χρήματα και έφυγαν.

Στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων βρέθηκε η Σήμανση, ενώ ο ίδιος η σύζυγος και η κόρη του εξετάστηκαν από ιατροδικαστή. Τα μόνα σωματικά σημάδια που τους άφησε η περιπέτειά τους ήταν από τα δεσίματα, ωστόσο και για τους τρεις το σοκ ήταν μεγάλο.

«Εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν αυτό που έζησα», δήλωσε στο Creta24 o κ. Λαμπρινός.