ηράκλειο-υπάλληλος-του-αεροδρομίου-σ-82846
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2016 | 08:44

Ηράκλειο: Υπάλληλος του αεροδρομίου σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών;

Μια γυναίκα, υπάλληλος του αεροδρομίου Ηρακλείου φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών με πλαστά έγγραφα από την Κρήτη.

Συνολικά έχουν γίνει 5 συλλήψεις στην Κρήτη και ακόμα 5 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ρόλος της γυναίκας, η οποία περιλαμβάνεται στο προσωπικό ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας και όχι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, χαρακτηρίζεται κομβικός ως προς την υποβοήθηση του κυκλώματος διακίνησης για την έξοδο από τη χώρα μεταναστών με πλαστά έγγραφα σε πτήσεις τσάρτερ προς τις χώρες της Ευρώπης.

Πως δρούσε το διεθνές κύκλωμα προώθησης αλλοδαπών Η εμπλοκή της Κρήτης, από την οποία ξεκίνησε το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης, είναι κομβική. Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή και πολυεπίπεδη. Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει και 30χρονος Σύρος, ο οποίος διέμενε στο Ηράκλειο. Αυτός μαζί με δύο ακόμα συμπατριώτες του, οι οποίοι επίσης ζουν στο Ηράκλειο, εμφανίζονται ως «διαχειριστές» στο κύκλωμα. Για κάθε ενδιαφερόμενο, το κόστος ήταν από 3.500 έως 4000 δολάρια, ενώ για τα παιδιά η τιμή ήταν 2000 δολάρια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εργαζόμενη στο αεροδρόμιο φέρεται να έπαιρνε 1000 ευρώ ανά άτομο. Από τους ένδεκα συλληφθέντες, οι εννέα οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην εισαγγελέα υπηρεσίας Ηρακλείου ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρονται από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρουν και εκείνοι το δρόμο της δικαιοσύνης. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος και οι απολογίες τους αναμένονται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. – (Με πληροφορίες από το cretalive.gr)