ηράκλειο-γιατρός-πέταξε-χρησιμοποιη-14766
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2017 | 14:53

Ηράκλειο: Γιατρός πέταξε χρησιμοποιημένα εμβόλια σε κάδο ανακύκλωσης

Μία σακούλα γεμάτη με χρησιμοποιημένα εμβόλια πέταξε γιατρός σε μπλε κάδο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εν λόγω γιατρός μάλιστα δε φρόντισε να σβήσει τα ίχνη της και έτσι μέσα στη σακούλα βρέθηκαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος στοιχεία που τους οδήγησαν στην γιατρό – ιδιοκτήτρια μικροβιολογικού εργαστηρίου της πόλης.

Είχε πετάξει μαι μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπιδιών γεμάτη δεκάδες εμβόλια αδιαφορώντας για το ότι για αυτά τα απόβλητα υπάρχει αυστηρή και συγκεκριμένη διαδικασία απόρριψης. Βέβαια όσο για το ότι προκαλούσε πρόβλημα στην ανακύκλωση δεν μπαίνει στη συζήτηση γιατί προφανώς δεν έχει ακούσει ότι εφαρμόζεται και στη χώρα μας και θεωρεί ότι απλώς οι κάδοι για τα σκουπίδια είναι και μπλε χρώματος.

Η πράξη της γιατρού θα της στοιχίσει 2.500 καθώς αυτό είναι το πρόστιμο που προβλέπεται όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης.

Παράλληλα ο Δήμος υπέβαλλε αίτημα προς τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις και ιατρικά απόβλητα να μην εναποτίθενται στους κάδους ανακύκλωσης αφού προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία για την απόρριψή τους.