ηράκλειο-έξι-συλλήψεις-για-όπλα-και-αρ-1059762
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.03.2023 | 20:38

Ηράκλειο: Έξι συλλήψεις για όπλα και αρχαία νομίσματα – Πατέρας και γιοι μεταξύ των συλληφθέντων

Όπλα και αρχαία νομίσματα, μεταξύ άλλων, βρήκαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί στη διάρκεια επιχείρησης σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, κατά την οποία συνέλαβαν πέντε ημεδαπούς, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι πατέρας και γιοι, καθώς και έναν αλλοδαπό. Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί,(15/3/23) μετά από πληροφορίες που είχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αστερουσίων. Σε αυτήν συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν στοχευμένες έρευνες στα σπίτια των ημεδαπών, ενός 20χρονου, ενός 67χρονου και των τριών γιων του 26, 35 και 37 ετών καθώς και ενός αλλοδαπού, Πακιστανικής υπηκοότητας, ηλικίας 23 ετών, που φέρεται να εργάζεται για λογαριασμό της οικογένειας.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά:

Πέντε νομίσματα αρχαίας περιόδου,

τέσσερα όπλα,

ανιχνευτής μετάλλων,

τέσσερα μαχαίρια,

γεμιστήρας,

φυσίγγια,

διόπτρα,

διάφορα εξαρτήματα όπλων και κάλυκες.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές  ως κυρίως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται να είναι ο 20χρονος και ο 26χρονος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα περισσότερα από τα κατασχεθέντα. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων