υπόθεση-μπεν-βρέθηκε-αίμα-σε-παιχνίδι-23468
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.07.2017 | 12:32

Υπόθεση Μπεν: Βρέθηκε αίμα σε παιχνίδι και σανδάλι του μικρού

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του μικρού Μπεν, 26 χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω, καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας καινούργια συγκλονιστικά στοιχεία.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, βρέθηκε ανθρώπινο αίμα σε ένα παιχνίδι-αυτοκινητάκι και ένα σανδάλι που θεωρείται πως ανήκε στον Μπεν Νίνταμ.

Η μητέρα του, Κέρι, δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι τα νέα αυτά στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπάρχει προσπάθεια να «κουκουλωθεί» ο θάνατος του γιου της.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Μπεν έχασε τη ζωή του από τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε ένας οδηγός εκσκαφέα κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά, το 1991, και όπου εντοπίστηκε το σανδάλι, το 2012. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς, το πτώμα του αγοριού μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο και θάφτηκε, εκεί όπου βρέθηκε το παιχνίδι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ερευνών που έγιναν πέρυσι.

Η 43χρονη μητέρα του, πιστεύει πως το πτώμα του γιου της θάφτηκε παράλληλα με το αυτοκίνητο, αλλά ξεθάφτηκε και μετακινήθηκε για δεύτερη φορά, προτού η βρετανική αστυνομία επιστρέψει στην περιοχή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν τερματίστηκαν και επισήμως στην Κω, τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν τα λείψανα του αγοριού.

Σήμερα, ειδικοί εγκληματολόγοι εξετάζουν τα δείγματα του αίματος για τυχόν DNA, ελπίζοντας ότι θα αποδείξουν ότι ανήκει στον Μπεν.

Για προσπάθεια συγκάλυψης μιλάει η μητέρα του

ben1

Σε δηλώσεις της στην Daily Mirror, η μητέρα του ανέφερε: «Αυτό επιβεβαιώνει όλα όσα υποψιαζόταν η αστυνομία. Τα κάνει όλα πιο αληθινά. Εμείς πιστεύουμε όσα εκείνοι πιστεύουν». Πρόσθεσε, δε, ότι «αποδεικνύει ότι επρόκειτο για συνωμοσία, γιατί δεν βρήκαν ποτέ το σώμα του Μπεν». Η ίδια υπογράμμισε ότι δεν έχει πλέον καμία αμφιβολία ότι το πτώμα μετακινήθηκε, θάφτηκε και ξεθάφτηκε. «Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Υπήρξε μία τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης», κατέληξε η μητέρα του Μπεν.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο οδηγός του εκσκαφέα, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2015, ενδεχομένως είχε συνεργό, ο οποίος και τον βοήθησε να κρύψουν το πτώμα.

Η καθηγήτρια Λόρνα Ντόσον, που συνεργάζεται με την αστυνομία στις έρευνες για τον Μπεν αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες δοκιμάζουν τα δείγματα που έλαβαν από τις έρευνες, πέρυσι, και ανακάλυψαν κάποια χημικά στοιχεία που συνάδουν με την αποσύνθεση ανθρώπινου σώματος. «Αυτά τα ευρήματα μπορεί να συνεισφέρουν στην θεωρία της αστυνομίας ότι επρόκειτο για ατύχημα και στη συνέχεια το πτώμα μετακινήθηκε», δήλωσε στη Mirror.