Υποθέσεις με πλαστά πτυχία δυο γιατρών και μιας νοσηλεύτριας στη Ρόδο

Στην εξέταση τριών υποθέσεων χρήσης πλαστών πιστοποιητικών από ισάριθμους δημοσίους υπαλλήλους, που εξασφάλισαν παράνομα την απασχόλησή τους στο δημόσιο, προχωρά ο Ειδικός Ανακριτής σε θέματα Διαφθοράς στο Πρωτοδικείο της Ρόδου.

Σύμφωνα, με τον ιστότοπο dimokratiki.gr, για τις συγκεκριμένες υποθέσεις έχουν ήδη κληθεί προς εξέταση μάρτυρες και κατηγορούμενοι.

Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται υπόθεση με κατηγορούμενη μια κάτοικο της Ρόδου η οποία φέρεται να είχε κάνει χρήση πλαστού απολυτηρίου Γυμνασίου συγγενικού της προσώπου, προκειμένου να εγγραφεί, να παρακολουθήσει και εν συνεχεία να εξασφαλίσει πτυχίο νοσηλεύτριας, το οποίο και χρησιμοποίησε για να απασχοληθεί στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος φέρεται να έχει ήδη απολυθεί. Η δεύτερη υπόθεση, που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει, αφορά υπάλληλο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων ο οποίος μετατάχθηκε από την κατηγορία ΥΕ σε ΔΕ το έτος 1990 και παρουσίασε στον έλεγχο ένα θεωρημένο ως προς την γνησιότητα του αντίγραφο πτυχίου το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν είναι πλαστό ή μη.

Η τρίτη υπόθεση αφορά έναν ιατρό, που διώκεται για πλαστογραφία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Ο ιατρός υπηρετούσε επί 4 συναπτά έτη στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και καταγγέλθηκε για τη χρήση πλαστού πτυχίου.

Οι τίτλοι σπουδών του φέρονται -σύμφωνα με ενημέρωση της πρεσβείας στη Σόφια να είναι ανύπαρκτοι. Θυμίζουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ενημερώθηκε σχετικώς και έπαυσε τον ιατρό, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προχωρήσει σε ανάκληση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, που του είχε χορηγηθεί.

Ο καταγγελλόμενος διαβεβαιώνει πάντως ότι ο τίτλος σπουδών του είναι γνήσιος, θεωρεί ότι υπήρξε πρόβλημα στο τμήμα μηχανοργάνωσης του πανεπιστημίου του, μετέβη στη Βουλγαρία και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ διαβεβαίωσε τους οικείους του ότι η γραμματεία του πανεπιστημίου βεβαίωσε ότι η σφραγίδα στο πτυχίο του είναι γνήσια και ότι ερευνά την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις ως άνω υποθέσεις ήλθαν στην επιφάνεια κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν σε εκτέλεση εγκυκλίου του τέως υπουργού Εσωτερικών και νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΡΟΔΟΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!