ηπα-μόνιμη-τηλεργασία-με-αντάλλαγμα-μ-930171
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.08.2021 | 10:54

ΗΠΑ: Μόνιμη τηλεργασία με αντάλλαγμα μείωση μισθού, ρεπό και άδειας

Έρευνα που διεξήγαγε η ασφαλιστική εταιρεία Breeze δείχνει ότι το 65% των εργαζομένων θα ήθελε την μόνιμη τηλεργασία θυσιάζοντας και μέρος από τον μισθό τους, αλλά και ρεπό.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 65% των εργαζομένων συμφωνεί με την μόνιμη τηλεργασία με μία παραχώρηση από τον μισθό τους 5% και με μειωμένα ρεπό. Ως βάση αυτών των αποτελεσμάτων είναι κυρίως οι μετακινήσεις των εργαζομένων που παρατήρησαν μέσα στην πανδημία, με την υποχρεωτική τηλεργασία ότι κράτησαν πολλά χρήματα, τα οποία χαλούσαν σε μεταφορικά.

Ωστόσο, οι εταιρείες ανά τον κόσμο προσπαθούν με διάφορους τρόπους να στρώσουν την επιστροφή στην διά ζώσης εργασία π.χ. χορηγούν βραβεία, προσφέρουν δωρεάν γεύματα ή φύλαξη παιδιών ή και μαθήματα γιόγκα, όμως το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων δεν ενθουσιάζεται με αυτή την προοπτική είτε γιατί φοβούνται για την υγεία τους, λόγω και της μετάλλαξης ” Δέλτα”, είτε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, είτε γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν στις μετακινήσεις μέχρι τον χώρο εργασίας τους.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 20 μέχρι τις 21 Ιουλίου σε 1.000 εργαζόμενους. Οι περισσότεροι έκαναν λόγω για μείωση μισθού μέχρι 5% για να μείνουν στην μόνιμη τηλεργασία, ενώ ένα 15% μπορούσε να συμβιβαστεί και με μείωση 25% του μισθού του για να συνεχίσει να δουλεύει από απόσταση. Επίσης, το 46% των εργαζομένων που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα θυσίαζαν το 25% των ρεπό τους και το 15% των πληρωμένων αδειών τους. Τέλος, σε μία εναλλακτική ερώτηση της Breeze για το τι άλλο θα θυσιάζατε για την μόνιμη τηλεργασία, πολλοί από τους εργαζόμενους απάντησαν ότι θα θυσίαζαν ένα χρόνο συνδρομή στο Netflix και την Amazon, ενώ αρκετές απαντήσεις είχαν και το δικαίωμα ψήφου σε όλες τις μελλοντικές εθνικές και τοπικές εκλογές.