ιόνια-οδός-τι-προκάλεσε-το-μποτιλιάρι-47196
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2017 | 09:54

Ιόνια Οδός :Τι προκάλεσε το μποτιλιάρισμα της Κλόκοβας

Με γενικά χαμηλές ταχύτητες κινήθηκαν και χθες Τρίτη του Πάσχα τα οχήματα στην Ιονία Οδό με τους εκδρομείς να επιστρέφουν στα αστικά κέντρα. Σημείο αιχμής και πάλι το τμήμα πριν το τούνελ της Κλόκοβας.

Εκεί άλλωστε τη Δευτέρα του Πάσχα επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται για πολλές ώρες στην ουρά αφού οι αστυνομικοί περιόριζαν την είσοδο τους στη σήραγγα όπως ορίζουν οι κανονισμοί ασφαλείας.

Το φαινόμενο, όπως εξηγούν οι ειδικοί, στην ert.gr, δημιουργείται όταν από πολλαπλές λωρίδες οδηγείσαι σε λιγότερες όπως στην Ιόνια από 2 φαρδιές λωρίδες +ΛΕΑ, οδηγούμαστε σε μία στενή λωρίδα.

Ουσιαστικά τα οχήματα που κατέληγαν στην Γαβρολίμνη ( κάτι σαν σημείο συνάντησης) έφταναν από πολλές περιοχές ,Ιόνια Νησιά, Άρτα, Αμφιλοχία, Αγρίνιο ,Γιάννενα, Πρέβεζα. Αυτό προκάλεσε το μποτιλιάρισμα.

Ο συνωστισμός λοιπόν προέκυψε από τα πολλά αυτοκίνητα , που ενώ κινούνταν άνετα στην Ιόνια, όταν πλησίαζαν προς Αντίρριο και γίνονταν περισσότερα δεν μπορούσε ο παλιός δρόμος με την ίδια ταχύτητα να τους οδηγήσει στην Γέφυρα και από εκεί στην Ολυμπία Οδό.