Ιόνια Οδός: Στην κυκλοφορία πριν την έξοδο του Πάσχα

Εντείνονται τις τελευταίες μέρες οι κατασκευαστικές εργασίες στα εναπομείναντα τμήματα της Ιόνιας Οδού με προφανή στόχο να παραδοθούν στην κυκλοφορία πριν την έξοδο του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο, έχουν δεσμευτεί για πάραδοση του, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά στις 10 Απριλίου.

Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν η σύνδεση της Ιόνιας με την Εγνατία, το τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ και απομένει το δυσκολότερο κομμάτι Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος μήκους 27χλμ. που θα αποτελέσει την μεγαλύτερη πρόκληση στην προσπάθεια για την «λειτουργική» Ιόνια.

Εξάλλου το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι πιέσεις για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα αλλά και για την φυσική προέκταση του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Κακαβιά.

Σε πρόσφατες δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε αναφέρει ότι γίνονται προσπάθειες εξασφάλισης κεφαλαίων από την ΕΤΕΠ για την υλοποίηση των έργων και από την πλευρά της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη είπε ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» έχουν υπολογιστεί περίπου 35 εκατ. ευρώ που μπορεί να διατεθούν είτε για το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά είτε για την σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ, ΕΞΟΔΟΣ, ΠΑΣΧΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!