iωάννιναπρώτο-κρούσμα-κορωνοϊoύ-σε-σχο-323327
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.09.2020 | 12:08

Iωάννινα:Πρώτο κρούσμα κορωνοϊoύ σε σχολείο-Aρνούνται την ιχνηλάτηση

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, πρόκειται για την υπεύθυνη λειτουργίας κυλικείου, σε Γυμνάσιο της Κιάφας.

Από νωρίς το πρωί ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές, η διεύθυνση του σχολείου και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι είναι ότι το κυλικείο στο συγκεκριμένο σχολείο παρέμενε κλειστό από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Το θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε σχεδόν μία βδομάδα μετά και χωρίς στο διάστημα αυτό να υπάρχει επαφή με την σχολική κοινότητα.

Από όλους τους αρμόδιους που συνεδρίασαν νωρίς το πρωί κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής λειτουργίας της σχολικής μονάδας ενώ η ιχνηλάτηση επαφών είναι σε εξέλιξη.

Από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει την άρνηση των υπευθύνων να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες απολύμανσης και ιχνηλάτησης.

Για αυτό το λόγο προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας 8:00 με 11:00 π.μ. για σήμερα 24/9/2020 απαιτώντας να παρθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια των εκπαιδευτικών των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ειδικότερα, απαιτεί την άμεση απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου, τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών μοριακών τεστ για την ανίχνευση του COVID 19 στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στην υπάλληλο καθαριότητας του σχολείου, την άμεση εύρεση των επαφών των κρουσμάτων.