ιωάννινα-καθηγητής-μουσικής-ασελγού-1047549
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2022 | 14:39

Ιωάννινα: Καθηγητής μουσικής ασελγούσε σε μαθήτρια

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή 21/10 για ακόμα μία φορά ο καθηγητής μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε για 3 μήνες σε 12χρονη μαθήτρια μουσικού σχολείου στα Ιωάννινα.

Ο 59χρονος πλέον εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ασέλγεια εις βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού, το οποίο είναι κάτω από 14 ετών, ενώ έρχεται αντιμέτωπος και με την κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια προς το ανήλικο κορίτσι, το 2016, σε αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων

Η 12χρονη κοπέλα είχε βρει το θάρρος να μιλήσει και να πει τα όσα βίωνε από τον «εκπαιδευτικό» και 53χρονο τότε άνδρα και περιέγραψε στη μητέρα της με λεπτομέρειες τα όσα βίωσε.

Τότε οι γονείς του κοριτσιού πήγαν αμέσως στην αστυνομία και κατήγγειλαν τα όσα τους είχε εκμυστηρευθεί η κόρη τους. Κατέθεσαν το 2016, μήνυση εναντίον του και παρότι ο καθηγητής δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, μετά την ολοκλήρωση της κυρίας ανάκρισης η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και πρωτόδικα ο εκπαιδευτικός καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης.

Μετά την απόφαση έκανε χρήση του δικαιώματος της έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σήμερα 21/10 επανέρχεται στο Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων.