ιωάννινα-κατασχέθηκαν-164-κιλά-χασίς-κα-455652
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2018 | 16:23

Ιωάννινα: Κατασχέθηκαν 164 κιλά χασίς και φυσίγγια – Συνελήφθη 17χρονος

Πάνω από 164 κιλά ινδικής κάνναβης εντόπισαν χθες οι αρχές σε αστυνομική επιχείρηση στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Παράλληλα, κατέσχεσαν 158 φυσίγγια πολεμικού όπλου.

Οι αρχές συνέλαβαν έναν ανήλικο Αλβανό, 17 ετών, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή του Νεοχωρίου Κτισμάτων Ιωαννίνων, στην ελληνοαλβανική μεθόριο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος εντοπίστηκε να κινείται πεζός, σε ρόλο προπομπού, ομάδας οπλισμένων, που μετέφεραν ταξιδιωτικούς σάκους. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Οι συνεργοί του εγκατέλειψαν τους ταξιδιωτικούς σάκους και διέφυγαν προς το αλβανικό έδαφος.

Εντόπισαν χασίς και φυσίγγια

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν 94 δέματα που περιείχαν 164 κιλά και 600 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και 158 φυσίγγια πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο 17χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.