ιωάννινα-απατεώνες-παρίσταναν-τους-τ-323779
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2018 | 12:49

Ιωάννινα: Απατεώνες παρίσταναν τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η.

Τριγυρνούσαν στα χωριά των Ιωαννίνων δυο απατεώνες που παρίσταναν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και προσπαθούσαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι στα σπίτια τους υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς, ώστε να μπορέσουν να αρπάξουν ό,τι πολύτιμο είχαν.

Μέσα στην ίδια ημέρα, οι δυο Έλληνες ηλικίας 58 και 44 χρόνων αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν 77χρονο στο Καλπάκι και τρεις γυναίκες ηλικίας 74, 82 και 53 χρόνων στα Άνω Ραβένια, τη Μεταμόρφωση και την Άνω Λαψίστα, ζητώντας τους να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση ο ένας προσποιήθηκε ότι είναι έμπορος λαδιού για να καθυστερήσει τον γιο του ηλικιωμένου που έφτασε πριν προλάβει να τον ξαφρίσει!

Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση από τους αστυνομικούς και το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες εντοπίστηκε στην εθνική οδό Ιωαννίνων– Κοζάνης. Όμως, ο οδηγός του πάτησε γκάζι όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει για να το ελέγξουν, διέφυγε προσωρινά με επικίνδυνους ελιγμούς και εγκατέλειψε μαζί με τον συνεργό του το όχημα σε αγροτική περιοχή κοντά στο Καλπάκι. Οι απατεώνες προσπάθησαν να κρυφτούν, αλλά συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Το αυτοκίνητο που κατασχέθηκε μαζί με 230 ευρώ, είχε μισθώσει από εταιρεία ενοικιάσεων στη Θεσσαλονίκη ένας 33χρονος συνεργός των δραστών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία με κατηγορίες για απόπειρες απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με την οποία οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Μάλιστα, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 58χρονος είναι σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα και φυγόποινος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για απάτη με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.