ιωάννα-παλιοσπύρου-απέδειξε-πόσο-δε-941683
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.09.2021 | 12:53

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Απέδειξε πόσο δειλή είναι»

«Για ακόμη μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει έδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου βγαίνοντας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η Ιωάννα ήθελε ν’ αντικρίσει, να έχει απέναντί της, τον άνθρωπο που της άλλαξε τη ζωή μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Ήθελε απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχει από τον Μάιο της περασμένης χρονιάς μέχρι σήμερα. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, αφού η κατηγορουμένη επέλεξε, να μην προσέλθει στο δικαστήριο.

Η δίκη διακόπηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ιωάννα έφτασε στις 9 το πρωί στο δικαστήριο για να σταθεί απέναντι από την δράστη. Υποβασταζόταν από τους δικηγόρους για να περπατήσει, αφού έχει αντιμετωπίσει εννέα χειρουργεία μέχρι στιγμής και έχει ακόμα 10 μπροστά της για να μπορέσει να επανέλθει στο καλύτερο δυνατόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της δικαστικής αίθουσας η Ιωάννα είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης Σάκη Κεχαγιόγλου ο οποίος θέλησε να της εκφράσει τη συμπάθεια και τη συμπόνοια του για αυτό που της συνέβη και της ζήτησε να μην τον παρεξηγήσει στο εξής, λέγοντάς της πως απλώς θα κάνει τη δουλειά του.

Η κατηγορούμενη ζήτησε μετατροπή της κατηγορίας

Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε, διά του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η 37χρονη κατηγορούμενη.

Ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της, αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενέστερο ποινικό χαρακτηρισμό.

«Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου.