ινκα-χωρίς-κάρτες-δωρεάν-μετακίνησης-103156
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.07.2016 | 10:05

ΙΝΚΑ: Χωρίς κάρτες δωρεάν μετακίνησης έχουν μείνει τα ΑΜΕΑ

«Μετά από καταγγελίες πολλών καταναλωτών διαπιστώθηκε ότι δεν έχει εκδοθεί απόφαση που να ρυθμίζει την χορήγηση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ στο ν.Κορινθίας, ως και πανελλαδικά». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ΙΝΚΑ Κορινθίας, κάνοντας λόγο για μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Διαπιστώθηκε ακόμα ότι σχεδόν επί μονίμου βάσεως, η σχετική απόφαση εκδίδεται με απαράδεκτη καθυστέρηση από το αρμόδιο Υπουργείο Koινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας.

Αποτέλεσμα της απαράδεκτης αυτής κατάστασης είναι δεκάδες καταναλωτές –ΑΜΕΑ, να μην μπορούν να κάνουν χρήση του άνω δικαιώματος τους.

Η απαράδεκτη και ανάλγητη αυτή καθυστέρηση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, παρά τις παρεμβάσεις και του ΙΝΚΑ Κορινθίας, ως και άλλων φορέων των ΑΜΕΑ».

Στα πλαίσια αυτά, το ΙΝΚΑ Κορινθίας, όπως ανακοινώνει, προχωρά σε μια ακόμη πρωτοβουλία:

«Ήδη, τα μέλη του που τυγχάνουν ΑΜΕΑ, συγκέντρωσαν τα εισιτήρια που έχουν δαπανήσει για τις μετακινήσεις τους και τα απέστειλαν στο Υπουργείο Πρόνοιας, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων που δαπάνησαν.

Καλούμε όλους του ΑΜΕΑ και όλους τους φορείς ΑΜΕΑ, να κάνουν και αυτοί την ίδια κίνηση, έτσι ώστε αφενός να εισπράξουν τα χρήματα που κακώς δαπάνησαν και αφετέρου να τεθεί εν τοις πράγμασι τέλος στην ανάλγητη αυτή πρακτική των κυβερνήσεων που θεωρούν τους ΑΜΕΑ, πολίτες 2ης κατηγορίας, παρά τις σχετικές επιταγές του Συντάγματος».