ηλιούπολη-προκαταρκτική-έρευνα-για-τ-1093307
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.01.2023 | 23:51

Ηλιούπολη: Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση trafficking 19χρονης

Στη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή όσα έγιναν κατά την εκφώνηση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε η υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη με θύμα μια 19χρονη κοπέλα.

Κατά την ανακοίνωση του πρώτου σκέλους της απόφασης υπήρξαν αντιδράσεις στο ακροατήριο που φώναζε «ντροπή σας! Είστε σκουπίδια». Η ένταση κλιμακώθηκε και τα ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο, υπήρξαν συμπλοκές και εντάσεις.

Οι σκηνές που έλαβαν χώρα μέσα στη δικαστική αίθουσα σε συνδυασμό με τη σχετική αναφορά που συνέταξε ο εισαγγελέας της έδρας έγιναν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας κατά την οποία ερευνάται το εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται, ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αστυνομικό για εμπορία ανθρώπων τιμωρώντας τον με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών με αναστολή μέχρι τη εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Με την ίδια απόφαση ο πρώην σύντροφός της κοπέλας καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς αναστολή.