ηλιούπολη-παπάς-έκανε-λειτουργία-με-π-638733
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2020 | 12:21

Ηλιούπολη: Παπάς έκανε λειτουργία με πιστούς -Κλειδώθηκαν στο ναό όταν πήγε η Αστυνομία (βίντεο+φωτο)

Μετά τον Μητροπολίτη Κυθήρων που τέλεσε κανονικά τη λειτουργία των Χαιρετισμών, ιερέας στην Ηλιούπολη λειτούργησε κανονικά με πιστούς παρά την απαγόρευση.

Σύμφωνα με το ilioupolinews.gr, o ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, παρά την απαγόρευση της πολιτείας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρρεκλήσι.

Μάλιστα όταν έσπευσε στο παρεκκλήσι η αστυνομία, ιερέας και πιστοί κλειδώθηκαν στο παρεκκλήσι.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα, το περιπολικό της αστυνομίας περίμενε επί 1,5 ώρα στο σημείο, με τους πιστούς να έχουν κλειδωθεί μέσα στο παρεκκλήσι μαζί με τον ιερέα και να αρνούνται να βγουν. Τελικά, το περιπολικό αποχώρησε χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.

Υπενθυμίζεται πως στο εν λόγω ξωκλήσι έχουν γίνει παράνομες και αυθαίρετες εργασίες από τον ιερέα, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Τελικά, η πολεοδομία του επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ωστόσο οι παράνομες εργασίες φαίνεται πως συνεχίζονται κανονικά.

Μάλιστα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, o ιερέας και η οικογένειά του είχαν εξαπολύσει επίθεση στον δήμαρχο και μέλη της δημοτικής Αρχής με χειροδικίες και ύβρεις,  όταν την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2019 επιχείρησαν να σταματήσουν παράνομες οικοδομικές εργασίες στον χώρο του Προφήτη Ηλία, μετά από καταγγελία  δημότη.

Να σημειωθεί ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ιερέας του προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, σε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν τον κορωνοϊό και τις συμβουλές των ειδικών και να σπεύσουν στην εκκλησία προκειμένου να κοινωνήσουν.