ιλιον-την-πέμπτη-η-κηδεία-του-μικρού-αγ-708945
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2019 | 09:28

Ιλιον: Την Πέμπτη η κηδεία του μικρού αγοριού που πέθανε από ασφυξία

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στο Ιλιον με θύμα ένα αγοράκι 2,5 ετών που πέθανε από ασφυξία μέσα στο σπίτι του.

Οι γονείς του άτυχου παιδιού, με όση δύναμη μπορούν να έχουν, προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο στο ανήλικο παιδί τους, αύριο Πέμπτη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή όταν κλείστηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στο σπίτι του. Την ίδια ώρα, η ιατροδικαστική μελέτη από τον Νίκο Καλογριά επιβεβαιώνει τον μαρτυρικό θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα μ’ αυτήν το αγοράκι που ακόμα δεν είχε βαφτιστεί πέθανε από ασφυξία, ωστόσο το μέγεθος της τραγωδίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερο καθώς έφερε εκδορές, εκχυμώσεις στο μέτωπο του, οι οποίες προήλθαν από την προσπάθειά του να βγει από τον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού στον οποίο είχε εγκλωβιστεί.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των δυο γονέων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το κουβάρι της τραγωδίας στο Ιλιον ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Κυριακής. Το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο στο κρεβάτι και ξεκίνησε να παίζει, αγνοώντας τον κίνδυνο. «Επαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ οπού κοιμόταν με τον ίδιο προκειμένου να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή δεν είδε το 2,5χρονο γιο της, ωστόσο δεν τον αναζήτησε, γιατί σύμφωνα με τον πατέρα, συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν. Στιγμές αργότερα, αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί της, άρχισε να αναζητά το άτυχο αγοράκι. Οι πόρτες από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα ήταν κλειστές και τότε ξύπνησε τον άνδρα της προκειμένου να σηκώσει το στρώμα για να δουν εάν το παιδί βρισκόταν εντός του αποθηκευτικού χώρου.

«Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του παιδιού τονίζοντας ότι άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του»), αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», σημείωσε.