ηλίας-νικολακόπουλος-σήμερα-το-τελευ-1041323
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.07.2022 | 10:28

Ηλίας Νικολακόπουλος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Τον ύστατο χαιρετισμό θα δώσουν συγγενείς και φίλοι στον Ηλία Νικολακόπουλο, το Σάββατο (02/07), στις 11:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι ο Ηλίας Νικολακόπουλος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, την Πέμπτη (30/06), ύστερα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη ενώ κολυμπούσε στη Σύρο, όπου βρισκόταν για διακοπές και η κηδεία του θα είναι πολιτική.

Ποιος ήταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Οι γονείς του ήταν πολιτικοί εξόριστοι. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Βαρβάκειο και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Ακόμα, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεωρία Πιθανοτήτων στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών, ο Ηλίας Νικολακόπουλος συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών.

Ο ίδιος αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες και διατηρούσε την εκπομπή ιστορικού περιεχομένου «Στο Κόκκινο». Επίσης, υπήρξε πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).