ηλεία-ολονύχτια-μάχη-με-τις-φλόγες-εκκ-470018
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.07.2022 | 07:38

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -Εκκενώθηκαν οικισμοί

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία για τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες από τις Πόρτες στην Αχαΐα.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει και αναμενόταν το πρώτο φως της ημέρας για να ξεκινήσουν οι πτήσεις των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για να βοηθηθεί η κατάσταση και να περιοριστεί το μέτωπο.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η φωτιά σήμερα το πρωί έχει μια σχετικά καλύτερη εικόνα.

Η κατάσταση ήταν τόσο δύσκολη μετά τα μεσάνυχτα, που δόθηκε εντολή εκκένωσης με μήνυμα 112 στους κατοίκους τριών περιοχών.

Μήνυμα μέσω 112 στάλθηκε σε όλους όσοι βρίσκονται στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας να εκκενώσουν άμεσα προς το Αγραπιδοχώρι.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία τη νύχτα έδωσαν περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περίπου 45 οχήματα, προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ενώ βρίσκονται κοντά στις κοινότητες, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, Λάττα και άλλες γειτονικές περιοχές.