ηλεία-διακίνησαν-πάνω-από-έξι-κιλά-χασ-636129
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.06.2019 | 13:00

Ηλεία: Διακίνησαν πάνω από έξι κιλά χασίς και κοκαΐνη

Τουλάχιστον 660 αγοραπωλησίες ναρκωτικών εξακρίβωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου ότι έκανε τους τελευταίους έξι μήνες ένας 57χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να διέθεσε περισσότερα από έξι κιλά κάνναβης αλλά και κοκαΐνη, τα οποία του απέφεραν πάνω από 25.000 ευρώ!

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Ζαχάρω Ηλείας, μαζί με έναν 43χρονο Έλληνα που είχε μόλις αγοράσει από αυτόν 10,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Ωστόσο, άμεσος συνεργός του ήταν ένας 40χρονος Έλληνας που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς διαπιστώθηκε ότι προμηθευόταν κοκαΐνη από τον 57χρονο και τη διακινούσε σε τοξικομανείς της περιοχής. Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα τρία μέλη της σπείρας, οι οποίοι είναι αλλοδαποί που κατοικούν στην Αττική και προμήθευαν τον 57χρονο με ναρκωτικά.

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία και σε μια αποθήκη του 57χρονου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 778 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα κινητό και κάρτες sim. Σε βάρος του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία, κατοχή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν και τον 40χρονο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Μαζί του, παραπέμφθηκε και ο 43χρονος ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45 χρηστών που προμηθευόταν ναρκωτικά από τα μέλη της σπείρας.