ηγουμενίτσα-αστυνομικοί-τσάκωσαν-606441
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.12.2022 | 02:00

Ηγουμενίτσα: Αστυνομικοί «τσάκωσαν» αλλοδαπό ληστή πριν διαφύγει στο εξωτερικό

Έκαναν διάνα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που σταμάτησαν για έλεγχο στοιχείων έναν αλλοδαπό, τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Γ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία.

Ο φυγόποινος, που αναζητούσε τρόπο να διαφύγει εκτός Ελλάδας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ο οποίος έδωσε εντολή να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 800 ευρώ, η οποία του είχε επιβληθεί από το δικαστήριο και είναι τελεσίδικη.

Στη φυλακή φυγόποινος απατεώνας

Στην Κοζάνη, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 42χρονος Έλληνας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας για απάτη, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Ο 42χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που διέταξε τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης.

Σε περιοχή της Φλώρινας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής ένας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. Ο 27χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Στον Βόλο, αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν χειροπέδες σε έναν 58χρονο Έλληνα και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών.