ιερόσυλος-διέρρηξε-ναό-και-παρεκκλήσ-585350
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2019 | 10:51

Ιερόσυλος διέρρηξε ναό και παρεκκλήσι στην Εύβοια

Από τα παγκάρια εκκλησιών στην Κάρυστο Ευβοίας προσπαθούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν ένας 55χρονος για να πληρώσει την χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, που του είχε επιβληθεί για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων μαζί με με ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ο Έλληνας δράστης είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Κυριακής από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του η καταδικαστική απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας. Ωστόσο, στο πλαίσιο της προανάκρισης αποκαλύφθηκε ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχε πάει με τη μοτοσικλέτα στην εκκλησία και το παρεκκλήσι της που ήταν ξεκλείδωτα και προσπάθησε να παραβιάσει τα παγκάρια τους. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για απόπειρες κλοπής.

*** Βρήκε ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο ενός 73χρονου που ήταν σταθμευμένο σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη και άρπαξε από μέσα 180 ευρώ, ένας 53χρονος Έλληνας! Όμως, ο ιδιοκτήτης τον είδε και ειδοποίησε άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε.. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, ο δράστης συνελήφθη και παρέδωσε τα κλεμμένα χρήματα, ενώ στην Ασφάλεια όπου οδηγήθηκε διαπιστώθηκε από την προανάκριση ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση των τοπικών δικαστικών αρχών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.