η-συνάντηση-της-κάρολαιν-στην-πλατεία-915317
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2021 | 09:17

Η συνάντηση της Κάρολαιν στην πλατεία Βαρνάβα μια μέρα πριν τη δολοφονία της

«Βρεθήκαμε την ημέρα πριν γίνει το κακό. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά όπως την άκουσα κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει», κατέθεσε η νεαρή κοπέλα στους αστυνομικούς, δηλώνοντας συγκλονισμένη από τα γεγονότα της δολοφονίας της φίλης της.

Η συνάντηση των δυο κοριτσιών έγινε στην πλατεία Βαρνάβα, με την μάρτυρα να καταθέτει ότι η Καρολάιν δεν ήρθε μόνη, πήρε μαζί της και το μωρό, ενώ χωρίς να κρύψει ότι ήταν ταραγμένη, μίλησε για επαγγελματικές επιδιώξεις, φανερά «μπουχτισμένη».

«Παρόλο που είχε περάσει στο πανεπιστήμιο, δεν πατούσε καθόλου. Ήθελε να ασχοληθεί με τη ζαχαροπλαστική αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω» είπε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς.

«Κάτι ακόμα που θέλω να σας πω είναι ότι Καρολάιν πήγαινε σε ψυχολόγο. Και μάλιστα πολλές φορές μου είχε πει ότι δεν της άρεσαν αυτά που της έλεγε η ψυχολόγος. Ήταν πολύ δυναμική κοπέλα και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, πίστευε πως μπορεί να αντιμετωπίσει και να τα καταφέρει όλα» προσθέτει.

Η μάρτυρας μιλάει ακόμη στην κατάθεσή της για ένα «παράξενο δέσιμο» που είχε το ζευγάρι. «Για τον Μπάμπη έχω να σας πω ότι είναι συμπαθέστατος. Αυτό έλεγαν όλοι όσοι τον γνώριζαν. Πολύ προσγειωμένος πολύ δεμένος με την Καρολάιν» κατέθεσε η νεαρή κοπέλα και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στο κινητό τους για να βλέπει ο ένας πού είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Το τελευταίο μήνυμα της Καρολάιν προς τον σύζυγό της

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος γνώρισε την Καρολάιν όταν εκείνη ήταν ακόμη στο σχολείο, 14 ετών. Οι μαρτυρίες θέλουν τον πιλότο να πολιορκεί την ανήλικη με την οποία τελικά παντρεύτηκε όταν εκείνη ήταν ακόμη 17 ετών το 2018, σε έναν γάμο σαν κινηματογραφική ταινία, στην παραλία της Praia Do Canavial της Πορτογαλίας.

Οι πληροφορίες συνέθεταν το απόλυτο παραμύθι.

Ο γοητευτικός και κατά πολύ μεγαλύτερος άνδρας, το νεαρό και γεμάτο ζωή κορίτσι και ένας έρωτας σαν εκείνους που παρακολουθούμε σε μυθιστόρημα. «Αγαπηθήκανε, πήγανε στην Αθήνα. Αυτή ακόμα πήγαινε στο σχολείο και παντρευτήκανε. Η μαμά του έχει σπίτι στην Αλόννησο. Ερχόντουσαν το καλοκαίρι, η μαμά του ήταν καθηγήτρια και καθόταν εδώ, είχε χρόνια στην Αλόννησο» δήλωνε τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το φονικό, κάτοικος του νησιού για το ζευγάρι.

Τι έγραφε στο ημερολόγιό της η Καρολάιν – Ποια ήταν η σχέση της με τον 32χρονο

Η 11 μηνών κόρη τους ερχόταν να συμπληρώσει την ειδυλλιακή εικόνα της αγαπημένης οικογένειας. Κανείς δεν γνώριζε τι είχε προηγηθεί, την αποβολή που υπέμεινε προηγουμένως.

Η ανήλικη κοπέλα ακολούθησε τον σύζυγό της πια στην Αθήνα, όπου δεν είχε φίλους και γνωστούς. Ο μόνος άνθρωπός της, το μοναδικό σημείο αναφοράς της Καρολάιν ήταν εκείνος, κάτι που φαίνεται πως το επεδίωκε.

Ανυποψίαστη η μητέρα: «Δεν μου έκανε παράπονα, μιλούσαμε καθημερινά»

Στο πλαίσιο της προανάκρισης η μητέρα της Κάρολαιν μίλησε για τη σχέση του ζευγαριού. Από την κατάθεση προκύπτει ότι η ίδια δεν υποπτεύθηκε ποτέ τον πιλότο, τον άνθρωπο που την αγκάλιασε στο μνημόσυνο της αδικοχαμένης κόρης της.

Η δικηγόρος της ψυχολόγου που παρακολουθούσε το ζευγάρι αποκάλυψε ότι η άτυχη 20χρονη είχε εκμυστηρευτεί στην ψυχολόγο ότι θέλει να φύγει από το σπίτι και μάλιστα είχε βρεί ακίνητο όπου θα μετακόμιζε με το παιδί. Επίσης, η δικηγόρος της ψυχολόγου, Σταματία Μάρκου, ισχυρίζεται ότι ο πιλότος της ζήτησε βοήθεια μιλώντας θετικά στους δημοσιογράφους.

Η συζήτηση στα social media φούντωσε από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το έγκλημα.

Οι τελευταίες ενέργειες της Καρολάιν έδειχναν πως είχε αντιληφθεί τον άνθρωπο που βρισκόταν δίπλα της και με βάση την ομολογία του πιλότου, επιθυμούσε να ξεφύγει από αυτόν.

Τα κοινωνικά στερεότυπα που πιέζουν μια γυναίκα να μείνει σε έναν γάμο, ο οποίος δεν την ευχαριστεί, να κάνει υπομονή για το παιδί της, απασχολούν την κοινή γνώμη ενώ το θέμα της γυναικοκτονίας, λαμβάνει διαστάσεις μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας.