η-προθεσμία-για-ανανέωση-του-μειωμένο-695634
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.10.2019 | 14:23

Η προθεσμία για ανανέωση του μειωμένου εισιτηρίου πολύτεκνων, μαθητών & φοιτητών εξωτερικού

Έως την 15η Νοεμβρίου, θα μπορούν οι πολύτεκνοι γονείς και μέλη των πολυτέκνων οικογενειών, μαθητές της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών και φοιτητές του εξωτερικού μέχρι 25 ετών να επεκτείνουν το χρονικό διάστημα ισχύος του μειωμένου κομίστρου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι κατηγορίες αυτές θα μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια Συντάγματος και Αεροδρομίου της ΟΣΥ για την ανανέωση του δικαιώματος, προσκομίζοντας μαζί με τις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard και τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:

– Πολύτεκνοι γονείς και μέλη πολύτεκνων οικογενειών

α. Ισχύον και θεωρημένο βιβλιάριο πολυτέκνων

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή)

– Μαθητές Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών

α. Βεβαίωση σπουδών έτους 2019-2020

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή)

– Φοιτητές πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών

α. Ισχύουσα «student card-university ID» του πανεπιστημίου της αλλοδαπής

β. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο

γ. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ (απαιτείται εφόσον είχε χρησιμοποιηθεί κατά την αρχική έκδοση της κάρτας)

Επίσης, δίνεται παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου στην ανανέωση του δικαιώματος μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο σε όλους τους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Επομένως, οι εν ενεργεία φοιτητές, το αργότερο μέχρι την 15η Νοεμβρίου, θα μπορούν να προσέρχονται στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό ή στα εκδοτήρια Συντάγματος και Αεροδρομίου της ΟΣΥ, για να προχωρήσουν στην επέκταση του χρονικού διαστήματος ισχύος του δικαιώματός τους στις προσωποποιημένες κάρτες Athenacard που έχουν ήδη στην κατοχή τους.

Η ανανέωση γίνεται με την επίδειξη της ακαδημαϊκής ταυτότητας και του εγγράφου πιστοποίησης ΑΜΚΑ (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή). Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, όσοι δικαιούχοι δεν προχωρήσουν στην ανανέωση έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, από την 16η Νοεμβρίου, θα μετακινούνται με κόμιστρα κανονικής τιμής, χωρίς έκπτωση, μέχρι να προσέλθουν σε εκδοτήριο και να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.