η-κινεζική-μαφία-έκλεισε-τη-βαλίτσα-859309
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.01.2021 | 14:27

Η κινεζική μαφία έκλεισε τη βαλίτσα

Στους κόλπους της κινεζικής μαφίας, η οποία λυμαίνεται εδώ και χρόνια το κέντρο της Αθήνας, έχουν ρίξει το βάρος οι διωκτικές Αρχές, αναζητώντας στοιχεία που θα ξετυλίξουν πλήρως το κουβάρι του στυγερού εγκλήματος με θύμα μια 38χρονη Κινέζα, η οποία είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Μεταξουργείου στις 17 Οκτωβρίου και το πτώμα της βρέθηκε τυχαία μέσα σε μια βαλίτσα στα Βίλια!

H ανατριχιαστική υπόθεση, που μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία τρόμου, ήρθε στο φως το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν δύο άντρες οι οποίοι είχαν βγει για κυνήγι στο βουνό εντόπισαν μέσα σε ένα φρεάτιο μια βαλίτσα. Η έντονη δυσοσμία που αναδινόταν από το εσωτερικό της τους έβαλε σε υποψίες, με συνέπεια να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Άμεσα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι, ανοίγοντας τη μυστηριώδη βαλίτσα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα, καθώς αντίκρισαν το πτώμα μιας γυναίκας σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής αυτοψίας, η νεκρή ήταν μια μικροκαμωμένη γυναίκα, ύψους περίπου 1,60 μ. και βάρους 50-55 κιλών, με καστανά μαλλιά, που δεν έδειχνε περίπου 35 ετών. Η διαπίστωση αυτή περιόρισε τις έρευνες των Αρχών σε πέντε αγνοούμενες γυναίκες, τα χαρακτηριστικά των οποίων ταίριαζαν με εκείνα του θύματος. Ανάμεσα στις οικογένειες που στέκονταν πάνω από το τηλέφωνό τους για να μάθουν αν η σορός ταιριάζει με του αγαπημένου προσώπου τους ήταν και αυτή της 19χρονης Αρτέμιδας που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου και από τότε παραμένει άφαντη.

Οικογενειακό δράμα

Η αγωνία της οικογένειας της νεαρής κοπέλας έλαβε τέλος λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν διαπιστώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η γυναίκα μέσα στη βαλίτσα δεν ήταν η Άρτεμις. Από εκείνη, όμως, τη στιγμή θα άρχιζε το δράμα μιας άλλης οικογένειας και, συγκεκριμένα, της 38χρονης Κινέζας Qui Yun Lin, στην οποία ανήκε η σορός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξήγαγε η ομάδα δακτυλοσκόπισης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Κατά πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, ο οποίος εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας, δεν εντόπισε κακώσεις και, δεδομένου ότι το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, δεν προσδιόρισε την αιτία θανάτου. Ωστόσο, ως πιθανότερη αιτία θανάτου θεωρείται η ασφυξία, δηλαδή οι δράστες πιθανότατα έκλεισαν με τη βία τις αναπνευστικές οδούς της 38χρονης και εν συνεχεία έβαλαν το άψυχο κορμί της μέσα στη βαλίτσα, για να την πετάξουν στο φρεάτιο, όπου και εντοπίστηκε.

Η Qui Yun Lin είχε εξαφανιστεί στις 17 Οκτωβρίου 2020 από το Μεταξουργείο, γεγονός που έχει στρέψει τις έρευνες της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου έχει απλώσει τα πλοκάμια της η κινεζική μαφία. Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τη φρικιαστική υπόθεση, φέρεται ότι αναζητούν και στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης 38χρονης τα «κτήνη» που της αφαίρεσαν βάναυσα τη ζωή. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν, τέλος, το ενδεχόμενο η άτυχη Κινέζα να δολοφονήθηκε αρκετό καιρό μετά τη δήλωση εξαφάνισή της στο Τμήμα Ασφαλείας της Ομόνοιας. Το ερώτημα στο οποίο μένει να απαντήσουν είναι πού την κρατούσαν ως τότε οι δράστες και για ποιον λόγο τη αποφάσισαν να τη σκοτώσουν.