η-κατάσταση-των-τραυματιών-στα-νοσοκο-1144536
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.03.2023 | 17:29

Η κατάσταση των τραυματιών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Με αγωνία οι συγγενείς των επιβατών που τραυματίστηκαν στο μοιραίο τρένο περιμένουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να ενημερωθούν για την κατάσταση των οικείων τους.

Για μια απολύτως δραματική κατάσταση έκανε λόγο ο Αθανάσιος Σιούλης, εκπρόσωπος των ιατρών ΑΧΕΠΑ, όπου έφτασαν κάποιοι από τους τραυματίες των Τεμπών.

Η αγωνία των συγγενών είναι έκδηλη, αλλά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο ΑΧΕΠΑ έφτασαν επιβάτες με ελαφρές κακώσεις και μικροτραυματισμούς. Έως αύριο αναμένεται όλοι να πάρουν εξιτήριο. Οι πολυτραυματίες μεταφέρθηκαν, όπως και έπρεπε, στα κοντινά νοσοκομεία, σημείωσε ο κ. Σιούλης.

Αμέσως μετά το συμβάν άνοιξαν τα νοσοκομεία για να δεχθούν τους τραυματίες και άπαντες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν μάχη για να ανταποκριθούν στην επείγουσα κατάσταση.

Στο ΑΧΕΠΑ προσήλθαν 32 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι ελαφρά τραυματισμένοι. Οι περισσότεροι παραμένουν μόνο για παρακολούθηση, ενώ ένα – δυο άτομα είναι λίγο πιο σοβαρά. Έως αύριο Πέμπτη αναμένεται να πάρουν όλοι εξιτήριο.