η-εβδομάδα-του-στε-και-της-τροπολογίας-84570
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2016 | 13:02

Η εβδομάδα του ΣτΕ και της τροπολογίας

Συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς Δευτέρα και Τετάρτη θα συνεδριάσει ξανά το ΣτΕ, ενώ η τροπολογία για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια αναμένεται να επανακατατεθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα

Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα και αναμένεται να συνεχίσει να κυριαρχεί και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς:

Δευτέρα και Τετάρτη θα συνεδριάσει ξανά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επανακατατεθεί η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια, με την κυβέρνηση να καλεί την αντιπολίτευση σε διάλογο

Αν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται πρόθυμοι να συζητήσουν αλλαγές, όπως μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κλεισίματος από τις πέντε ημέρες που προέβλεπε η τροπολογία, αυτό που δε φέρονται διατεθειμένοι να συζητήσουν είναι η τροπολογία να μην επανακατατεθεί ή να περιμένουν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.

“Η πρόθεση της κυβέρνησης, η πολιτική επιλογή, αλλά και η υποχρέωσή της να μπει τάξη, να μπουν νόμοι και να εφαρμοστούν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και όσον αφορά τις δημόσιες συχνότητες. Αυτός είναι ο σταθερός μας στόχος και δεν πρόκειται να αλλάξει” δήλωσε χθες στα Παραπολιτικά FM η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

“Η τροπολογία αποτελεί μέρος ακριβώς μίας διαδικασίας, η οποία θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί εάν και πότε θα κατατεθεί και ποιος διάλογος θα προηγηθεί” πρόσθεσε πάντως.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο στο οποίο συμφωνούν όλοι στην κυβέρνηση είναι ότι η τροπολογία θα περιμένει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, όχι όμως την απόφαση του ΣτΕ.

Άλλωστε η απόφαση του ΣτΕ μπορεί να αργήσει, αν και ορισμένοι και από τις δύο πλευρές δεν αποκλείουν να υπάρξουν εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα.

Όμως, στην κυβέρνηση προφανώς γνωρίζουν ότι είναι απίθανο η αντιπολίτευση, η οποία δεν αναγνωρίζει το νόμο Παππά, να συμφωνήσει σε τροπολογία, που αφορά στην εφαρμογή του.

Η ΝΔ εξάλλου συνεχίζει να σηκώνει τους τόνους όσον αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τη γραμμή “εάν καταπέσει ο διαγωνισμός, θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο «καθεστώς ανομίας» και νέος διαγωνισμός δε θα γίνει”, επιχειρεί να ασκήσει πίεση στο ΣτΕ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της κατηγορεί τη ΝΔ ότι εκείνη ασκεί πίεση στους δικαστές. “Η ΝΔ βλέπει παντού παρεμβάσεις και σκοτεινές μεθοδεύσεις στην Δικαιοσύνη εκτός από αυτές που η ίδια επιχειρεί συστηματικά”, ήταν η απάντηση του Μαξίμου χθες στις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου περί απειλών Παππά στους δικαστές.

Πηγή: news247.gr