η-εσηεα-αποδοκιμάζει-την-επίθεση-του-ρ-117160
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.12.2019 | 15:52

Η ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα με τρικάκια στο σπίτι του παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως μπορεί τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για την υπόθεση της φοιτήτριας στο ΑΠΘ να είναι καταδικαστέα, ωστόσο δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την επιχείρηση τρομοκράτησης από τον «Ρουβίκωνα», την ώρα μάλιστα που μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά του.

Τα καταδικαστέα και ελεγκτέα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο σχόλια του Γιώργου Λιάγκα στην τηλεοπτική του εκπομπή, για το επεισόδιο με τη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την επιχείρηση τρομοκράτησης από τον «Ρουβίκωνα», την ώρα μάλιστα που μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει τέτοιου είδους επιθέσεις και καταδικάζει τους αυτόκλητους «τιμωρούς».

Την Τετάρτη μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν επίθεση με τρικάκια έξω από το σπίτι του Γιώργου Λιάγκα, την ώρα που μέσα ήταν τα παιδιά του. Σε κείμενο που ανάρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου o Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων: Αυτά είναι τα πρότυπα που επιλέγει να αναδείξει συνολικά το «star system», ένα κανιβαλικό σύστημα που θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε. Η παρέμβαση στο σπίτι του Λιάγκα και τα όσα επιλέξαμε να του μεταφέρουμε μέσω του γραπτού λόγου, θεωρούμε ότι είναι μία από αυτές τις στιγμές αντίστασης και καθημερινού φεμινιστικού αγώνα. Η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα δέχθηκε τεράστια κριτική για τα απαράδεκτα σχόλια που έκαναν στην είδηση της ασέλγειας σε βάρος φοιτήτριας του ΑΠΘ.