η-ελ-ασ-εξετάζει-πιθανή-ανθρωποκτονία-1179153
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.05.2023 | 15:15

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει πιθανή ανθρωποκτονία φίλου της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο

Την τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του, γνωστός στο οργανωμένο κίνημα, οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο μετά από συμπλοκή με συνοπαδούς του, το Σάββατο 13 Μαΐου.

Ο άτυχος 45χρονος άνδρας ο οποίος βρισκόταν μαζί με την σύντροφο του, στα πέριξ του γηπέδου, μία μέρα προτού η ΑΕΚ πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της Superleague, φέρεται – σύμφωνα με όσα καταγγέλονται – να διαπληκτίστηκε με νεότερης ηλικίας συνοπαδούς του, οι οποίοι του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλειας – Νέας Χαλκηδόνας διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, προκειμένου να διευκρινιστεί αν τα αίτια θανάτου του οπαδού που ήταν οργανωμένος στην Original Κορυδαλλού, σχετίζονται με τα χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλόν του θανόντος, αλλά και από το νοσοκομείο, ενώ διενεργείται και ιατροδικαστική εξέταση (νεκροψία, νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις), η οποία πιθανότατα να έχει ολοκληρωθεί με δεδομένο ότι η κηδεία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 25 Μαΐου.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, προκειμένου να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο εισαγγελέας θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για ανθρωποκτονία.

Η υπόθεση, τα κίνητρα της επίθεσης, κι αν ο θάνατος σχετίζεται με τα χτυπήματα που δέχθηκε, εξετάζονται και όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Το γεγονός είναι γνωστό στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης και όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση