η-εδευα-καλέι-τους-εργαζόμενους-να-εμβ-112010
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.07.2021 | 13:23

Η ΕΔΕΥΑ καλέι τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που συνεδρίασε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στο Δήμο Δέλτα εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η πανδημία εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά κυρίως λόγω της διαφαινόμενης καθυστέρησης του εμβολιαστικού προγράμματος.

Το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με υψηλό αίσθημα ευθύνης κι εκπροσωπώντας 122 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας υπενθυμίζει κι επισημαίνει τα εξής:

Οι Δ.Ε.Υ.Α. οι οποίες  διαχειρίζονται ένα δημόσιο αγαθό, το νερό, παρέχοντας υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στον μισό πληθυσμό της χώρας μας, βρέθηκαν από την έναρξη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής μάχης. Ως κοινωφελείς επιχειρήσεις με κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες συνέβαλαν στην αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας εφαρμόζοντας σχέδια έκτακτης ανάγκης και παρέχοντας αδιάλειπτα προς όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τις ευάλωτες κατηγορίες, ασφαλές και υγιεινό πόσιμο νερό. Με τον τρόπο αυτό ανταποκρίθηκαν στον κοινωνικό τους ρόλο και δικαίωσαν την  κοινωφελή τους αποστολή παρά την υποστελέχωσή τους και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν.

Σήμερα, η χώρα μας όπως και οι περισσότερες χώρες του πλανήτη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στη διαχείριση του πανδημικού κινδύνου, αφού προσπαθεί να κτίσει με τους εμβολιασμούς το απαραίτητο σύμφωνα με τους επιστήμονες τείχος ανοσίας  για να προστατευθεί αποτελεσματικά η δημόσια υγεία από το σφοδρό τέταρτο κύμα της πανδημίας και να επανέλθει η ομαλότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των περιστάσεων και συνεκτιμώντας τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η καθυστέρηση των εμβολιασμών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, καλεί τους εργαζόμενους στις Δ.Ε.Υ.Α. να δείξουν εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να σπεύσουν να συμβάλουν στο κτίσιμο του τείχους ανοσίας όσοι δεν το έχουν ακόμα κάνει, τιμώντας τον ρόλο των επιχειρήσεων όπου εργάζονται. Παράλληλα, καλεί τις επιχειρήσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να πείσουν τους εργαζόμενούς τους να εμβολιασθούν αποτρέποντας έτσι νοσηλείες και θανάτους, αλλά και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας η οποία θα βυθίσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η συλλογική προσπάθεια για την ριζική αντιμετώπιση της πανδημίας με τα όπλα της επιστήμης έχει ανάγκη από όλους τους πολίτες και ιδίως από εκείνους που υπηρετούν τη δημόσια υγεία. Το προσωπικό των Δ.Ε.Υ.Α. που απέδειξε ότι με δύναμη και ανθεκτικότητα προστάτευσε την κοινωνία και τη δημόσια υγεία, ας γίνει παράδειγμα που θα ακολουθήσουν και άλλοι, εργαζόμενοι και πολίτες, ώστε η πανδημία να αποτελέσει παρελθόν.