η-απελπισία-οδήγησε-μια-ηλικιωμένη-σε-1053847
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.03.2023 | 08:32

Η απελπισία οδήγησε μια ηλικιωμένη σε απόπειρα να καεί ζωντανή μαζί με το σύζυγό της

Προβλήματα υγείας και μια απελπιστική καθημερινότητα φαίνεται ότι έκαναν μια ηλικιωμένη γυναίκα να αποφασίσει να βάλει φωτιά στο σπίτι της, προκειμένου να απαλλαγεί η ίδια και ο σύζυγός της από τα βάσανα της ζωής τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου κλήθηκε να σβήσει τη φωτιά που ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού το πρωί της Κυριακής και ενώ το μυαλό όλων πήγε σε ατύχημα, πολύ γρήγορα από την έρευνα του ανακριτικού τμήματος προέκυψε ότι επρόκειτο για εμπρησμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 79χρονη γυναίκα αποφάσισε να δώσει τέλος, τόσο στη δική της ζωή όσο και στη ζωή του 80χρονου συζύγου της, που ήταν κατάκοιτος εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ήταν τόσο αφόρητη η καθημερινότητά τους, που σε μια κίνηση απόλυτης απογοήτευσης και απόγνωσης, η ηλικιωμένη γυναίκα περιέχυσε με εύφλεκτο υγρό όλο το σπίτι και έβαλε φωτιά.

Οι φλόγες δεν άργησαν να εξαπλωθούν, ενώ το σπίτι γέμισε πυκνό καπνό. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ξεκίνησε το έργο της κατάσβεσης. Οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύονται, ο 80χρονος άντρας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η 79χρονη γυναίκα στην πνευμονολογική κλινική. Η ηλικιωμένη γυναίκα μάλιστα νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ αναμένεται να εξεταστεί από ψυχολόγο.

Προς το παρόν πάντως δεν προκύπτει ότι στην απόφαση της 79χρονης είχε συναινέσει και ο σύζυγός της, με τον οποίο αποτελούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αγαπημένο ζευγάρι, ενώ η απόπειρα εμπρησμού έχει αναστατώσει όλη την οικογένεια του ηλικιωμένου ζευγαριού.