hellenic-train-τρία-δρομολόγια-λεωφορείων-από-τον-1144799
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2023 | 17:05

Hellenic Train: Τρία δρομολόγια λεωφορείων από τον σταθμό Λαρίσης

Τρία δρομολόγια λεωφορείων την ώρα από την Hellenic Train ξεκινούν από το σταθμό Λαρίσης, καθώς αναμένεται να επαναλειτουργήσουν σταδιακά τα δρομολόγια των τρένων από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε.

Τα δρομολόγια είναι ένα για Θεσσαλονίκη, ένα για Κιάτο και ένα για Χαλκίδα, ενώ η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται είτε διαδικτυακά είτε στο εκδοτήριο του σταθμού Λαρίσης.

Τελευταίες θα μπουν ξανά στις ράγες, οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του σιδηρόδρομου, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφεραν πηγές από τους εργαζόμενους, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων και εν συνεχεία στα επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Επιπλέον, στο άμεσο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, σε δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που διεκόπη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχει επανεκκίνηση με όρους απόλυτης ασφάλειας.