h-πικρία-της-μαργαρίτας-για-τον-μίκη-θεο-959196
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2022 | 12:17

H πικρία της Μαργαρίτας για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Για εμένα είναι προσβλητικό»

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» μίλησε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για άγνωστες πτυχές της σχέσης της με τον αείμνηστο πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη.

«Πάντα νιώθω για όλη τη ζωή που έζησα και που είχα αυτόν τον πατέρα. Βέβαια, και η μαμά δίπλα δεν μπορείς να φανταστείς τι σημασία είχε στη ζωή του. Δεν νομίζω ο πατέρας μου να ήταν αυτός που ήταν χωρίς τη Μυρτώ».

«Το πρώτο της ραντεβού το έκανε με τον μπαμπά κρυφά στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Πήγαιναν για μπάνιο οι δύο οικογένειες στο Καλαμάκι και εκεί στη θάλασσα την πλησίασε και τη φίλησε. Καιήταν ο μπαμπάς ο Κρητικός και τους φώναζε».

Ως παιδί υπήρχαν περίοδοι που ένιωσε την απουσία του πατέρα της, όταν τον κυνηγούσαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

«Την εποχή που κρύφτηκε χάθηκε, έπειτα φυλακή, χάθηκε. Στην εξορία μας πήρε μαζί του. Ξέραμε όμως πού είναι. Όταν ήμασταν μαζί, ήμασταν μαζί. Ήμασταν μία παραδοσιακή οικογένεια. Δεν ήταν απών ποτέ. Είχαμε και ρήξεις, τσακωμούς, όπως όλοι».

Κατά περίεργο τρόπο έχω την αίσθηση ότι ο μπαμπάς είναι εδώ. Δεν νιώθω ότι έχει πεθάνει. Επειδή η δουλειά μου είναι η μουσική του με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» είμαι συνέχεια μαζί του» συμπλήρωσε.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στη συνέχεια εξέφρασε την πικρία που της προκάλεσαν οι αποφάσεις του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τη διαθήκη του.

«Γίνανε πολλά και διάφορα μετά τον θάνατό του με τις διαθήκες. Είμαι πικραμένη, αλλά κανείς πρέπει να αποφασίζει στη ζωή του να ξεχνάει τα κακά του».

«Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μες στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν με το έργο του. Αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Παράπονο είναι που δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα αλλά μου φτάνουν τα “συγγνώμη” που μου έλεγε».

«Η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι αλλά είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει τα χρήματα αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου».