γυναικοκτονία-στην-καλαμάτα-στον-ανα-1593283
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.06.2026 | 08:05

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στον ανακριτή σήμερα ο δράστης

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 41χρονος γυναικοκτόνος της 39χρονης στην Καλαμάτα, μητέρα των δύο κοριτσιών τους, 6 και 10 ετών, την οποία μαχαίρωσε θανάσιμα μέσα στο διαμέρισμά τους, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο. Ο 41χρονος δράστης ομολόγησε την πράξη του στις αρχές, υποπίπτοντας ωστόσο σε κάποιες αντιφάσεις.

Αρχικά τουλάχιστον, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως ξύπνησε ξαφνικά και είδε από πάνω του την γυναίκα του να κρατάει εκείνη το μαχαίρι, ακολούθησε πάλη όπου την αφόπλισε και την μαχαίρωσε επανειλημμένα μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους.

Αυτός ο ισχυρισμός, δεν φαίνεται να συμπίπτει με τα έως τώρα στοιχεία των Αρχών, ενώ εκείνος φέρεται να μην είχε το παραμικρό αμυντικό τραύμα πάνω του. Αντιθέτως, το θύμα ήταν κατακρεουργημένο με πολλοστές μαχαιριές, στο κεφάλι, το πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα. Ο χώρος είχε έντονα σημάδια που παραπέμπουν σε προηγηθείσα πάλη.

Οι γείτονες άκουσαν τις κραυγές της άτυχης γυναίκας και κάλεσαν την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας έφτασαν στο σημείο, συνέλαβαν τον άντρα και βρήκαν την σύζυγό νεκρή στη κρεβατοκάμαρα.

Οι Αρχές δεν είχαν ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας για την συγκεκριμένη οικογένεια, ωστόσο ο δράστης φέρεται να ζήλευε πολύ την σύζυγό του και το τελευταίο διάστημα οι τσακωμοί τους να ήταν έντονοι και αντιληπτοί από την γειτονιά.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.