Γυναίκα άφησε το σκυλάκι της να της γλείψει τα πόδια – Έπαθε μόλυνση και παρά λίγο να πεθάνει

Μια απίστευτη περιπέτεια με την υγεία της πέρασε μια γυναίκα από το Ισραήλ. Καθόταν στην καρέκλα της και το σκυλάκι της, της έγλειψε τα πόδια όπως κάνουν όλα τα σκυλιά με τα αφεντικά τους. Ύστερα από δυο ημέρες η γυναίκα ανέβασε υψηλό πυρετό, άρχισε να πονάει παντού, ενώ το πόδι της είχε κοκκινίσει και είχε γίνει μια μεγάλη πληγή.

Πήγε αμέσως στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί ύστερα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσαν πως είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο. Για την ακρίβεια «Streptococcus canis», μια βακτηριακή λοίμωξη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες επιπλοκές, όπως η πνευμονία και η σηψαιμία.

Όπως γράφει η Daily mail, το βακτήριο αυτό σπάνια προσβάλει τους ανθρώπους και μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο, όπως ακριβώς την έπαθε και η γυναίκα. Ο στρεπτόκοκκος canis (S canis) στους ανθρώπους, δεν αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία και ο ακριβής επιπολασμός του είναι άγνωστος.

Στη γυναίκα χορηγήθηκαν ισχυρές δόσεις αντιβιοτικού και ύστερα από 72 ώρες οι γιατροί είπαν πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο στρεπτόκοκος canis (canis στα λατινικά σημαίνει σκύλος) έχει συνδεθεί με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος των σκύλων και με αποβολές και λοιμώξεις του δέρματος τους. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι σκύλοι έχουν στρεπτόκοκκο και είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι. Τα βακτήρια είναι σε θέση να περάσουν στους ανθρώπους μέσω αλλοιώσεων στο δέρμα, ή μέσω αμυχών και γδαρσιμάτων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΚΥΛΑΚΙ, ΠΟΔΙΑ, ΕΓΛΕΙΨΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!