γυαλιά-καρφιά-το-απθ-μετά-τα-επεισόδ-557175
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.11.2018 | 14:35

«Γυαλιά-καρφιά» το ΑΠΘ μετά τα επεισόδια -Εικόνες καταστροφής (φωτο+βίντεο)

«Γυαλιά – καρφιά» έκαναν στην κυριολεξία τους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι κουκουλοφόροι που για περίπου δύο ώρες επιτίθονταν με μανία και κάθε λογής πολεμοφόδια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, μετά το τέλος των πορειών για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ομάδες νεαρών έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία και με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή ξεκίνησαν τις συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την πορεία. Οι κουκουλοφόροι για ώρες εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους, ενώ οι αστυνομικοί απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Στο σημείο επικρατεί χάος, με σπασμένα γυαλιά, σίδερα, πέτρες, μπιτόνια και μπουκάλια πεταμένα παντού.

Πέριξ του κτηρίου της Πολυτεχνικής Σχολής και στην άσφαλτο υπήρχαν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, έως ότου επέμβει η Πυροσβεστική, μετά την αποχώρησή τους από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Συνεργεία καθαρισμού του δήμου βρίσκονται στο σημείο για να επιμεληθούν της κατάστασης, ενώ η Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Επί τόπου μετά το πέρας των επεισοδίων έσπευσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, για αυτοψία στους χώρους της Σχολής, χωρίς, ωστόσο, να προβεί σε δηλώσεις.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο :