γσεβεε-για-πολυτεχνείο-ημέρα-τιμής-σ-961894
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.11.2021 | 13:42

ΓΣΕΒΕΕ για Πολυτεχνείο: “Ημέρα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία”

Ανακοίνωση για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο εξέδωσε η ΓΣΕΒΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία αναφέρει στο μήνυμα της ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα τιμής για όσους έδωσαν την ζωή τους για την δημοκρατία.

«Η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο είναι ημέρα τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία. Για μία ακόμη χρονιά την τιμούμε κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες και τους περιορισμούς που δημιούργησε η πανδημία», αναφέρει σε μήνυμά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με αφορμή τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

“Εξακολουθούμε να τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου”

Στη συνέχεια προσθέτει: «Όμως αυτό δεν εμποδίζει τα μηνύματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τα οποία είναι πανανθρώπινα, να κινούνται στο μυαλό και στην καρδιά όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών. Αποτελούν τη ”βαριά” παρακαταθήκη όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία αλλά και των χιλιάδων αγωνιστών της περιόδου εκείνης.

»Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, με τις σοβαρές επιπτώσεις που γέννησε  η υγειονομική κρίση στην οικονομική και κοινωνική ζωή, το νόημα του αγώνα αυτού γίνεται πιο επίκαιρο παρά ποτέ, καθώς μεταφέρει στο σήμερα την ανάγκη για κοινωνική υπευθυνότητα και κοινούς αγώνες ώστε η ζωή όλων μας να επιστρέψει στην κανονικότητα.

»Εξακολουθούμε να τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, τη μνήμη τους και την προσφορά τους στη Δημοκρατία, στην ελευθερία, στην κοινωνική πρόοδο και στην ανεξαρτησία και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές»