γρεβενά-έκρηξη-σε-κρίσιμη-κατάσταση-ο-2-1017431
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.05.2022 | 08:04

Γρεβενά-έκρηξη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 28χρονος

Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μεταφέρθηκε χθες ο 28χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της εταιρίας Alfa Wood Πίνδος ΑΕΒΕ στα Γρεβενά, που τραυματίστηκε όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε λέβητα. Ο άνδρας μπήκε άμεσα στο χειρουργείο, όπου παρέμεινε για 1,5 ώρα και τώρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο νεαρός έχει βαθιά εγκαύματα σε όλο του το σώμα και εσωτερικά, καθώς εισέπνευσε καπνό, καθώς και υψηλό θερμικό φορτίο σύμφωνα με το Mega.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκρηξη έγινε χθες (4/5) εξαιτίας διαρροής παχύρευστου λαδιού, που προκάλεσε φωτιά και έκρηξη. Το υγρό εκτοξεύτηκε στον άτυχο εργαζόμενο προκαλώντας του σοβαρά εγκαύματα.

Στο Newsbeast μίλησε χθες, λίγο μετά το ατύχημα, ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

«Δυστυχώς είναι το δεύτερο περιστατικό που συμβαίνει στην περιοχή μας μέσα σε τόσο μικρό διάστημα. Εγώ δεν βρισκόμουν κοντά στο σημείο αλλά οι πληροφορίες μου λένε και τις μεταφέρω με επιφύλαξη ότι η έκρηξη ήταν πιο μικρής έντασης από εκείνη που είχε σημειωθεί στο εργοστάσιο εκρηκτικών» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Επίσης οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιο βραχυκύκλωμα που οδήγησε στην έκρηξη. Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να πούμε ακόμα με βεβαιότητα τι συνέβη. Πρόκειται πάντως για εργοστάσιο με πολλούς εργαζόμενους, πάνω από 100 και πολλά χρόνια παρουσίας στην περιοχή μας, σχεδόν μια εικοσαετία».

Ο δήμαρχος κατέληξε: «Είναι μια σοβαρή επιχείρηση με διπλή λειτουργία -το ένα τμήμα είναι επεξεργασίας ξύλου και το άλλο είναι τμήμα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα. Υπάρχει ένας σοβαρά τραυματίας που μεταφέρθηκε στα επείγοντα. Αυτά γνωρίζουμε για την ώρα. Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην Αθήνα, μαθαίνει τα νέα τηλεφωνικώς. Ο ίδιος δεν έχει σαφή εικόνα τι συνέβη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο και αυτή τη στιγμή δρουν εκεί τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες».