γονείς-τοπαλούδη-ζήτησαν-να-παραμείν-722296
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.04.2022 | 18:46

Γονείς Τοπαλούδη: Ζήτησαν να παραμείνουν τα ισόβια

Καθηλωτικοί υπήρξαν στις καταθέσεις τους οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε αγρίως τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο από τους ήδη καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη, Μανώλη Κούκουρα, και Αλέξανδρο Λουτσάι.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών, Ιωάννης Τοπαλούδης και Κούλα Αρμουτίδου καταθέτοντας σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με πόνο ψυχής μίλησαν για την κόρη τους, την Ελένη με τις ηθικές αξίες, που σεβόταν τον συνάνθρωπο, συμμετείχε σε δράσεις για πρόσφυγες και που βοηθούσε συμφοιτητές της. Την Ελένη που κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε από «αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη, τα θρασύδειλα ανδρείκελα», όπως χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους η μητέρα της και που «αυτοί ήρθαν εδώ να πουν τι; να τους μειωθούν τα 16 χρόνια; δεν ντραπήκανε;», ξέσπασε η μητέρα της.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας της Ελένης, ο Ιωάννης Τοπαλούδης, ο οποίος περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βίωσαν μαζί με τη σύζυγό του, όταν κλήθηκαν στο νησί από τις Αρχές για να αναγνωρίσουν το άψυχο σώμα του παιδιού τους.