γλυκά-νερά-ανατροπές-ενόψει-για-τη-δολ-903376
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.05.2021 | 09:13

Γλυκά Νερά: Ανατροπές ενόψει για τη δολοφονία της Καρολάιν

Το ενδεχόμενο σοβαρών ανατροπών στην υπόθεση της στυγερής δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, άφησε ανοικτό ο αστυνομικός συντάκτης των «ΝΕΩΝ» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, προαναγγέλλοντας ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος που σόκαρε όχι μόνο την κοινή γνώμη, αλλά ακόμα και τους ίδιους αστυνομικούς.

Οπως είπε, τα ευρήματα από τη μεζονέτα της οδού Παναγούλη είναι λιγοστά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε, δεν υπάρχει υλικό από κάμερες ή άλλο μέσο καταγραφής που να δείχνει τους τρεις κακοποιούς να εισβάλλουν στο σπίτι ή να κινούνται στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Μέχρι στιγμής επίσης, τα ίχνη DNA από το σπίτι δεν έχουν δείξει ταύτιση με στοιχεία σεσημασμένων κακοποιών. «Παρά την επισταμένη έρευνα των αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν βρεθεί στοιχεία από κάμερες και κινητά ή άλλα μέσα, που να δείχνουν την άφιξη, την εισβολή και την αναγνώριση των τριών τουλάχιστον κουκουλοφόρων, όπως έχει περιγραφεί από τον 32χρονο πιλότο», σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στο Μega.

«Η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά στοιχεία στο χώρο των ποινικών, όμως κατά τη διάρκεια της έρευνας έχει ληφθεί κατάθεση από ιδιώτη που δίνει και άλλες διαστάσεις στο δραματικό συμβάν», ανέφερε με νόημα ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση καλούνται εξάλλου να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα, όπως γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της μεζονέτας πιέζοντας το κεφάλι της για 7-8 λεπτά, όταν έπειτα από 1-2 λεπτά πίεσης θα μπορούσε να έχει λιποθυμήσει και να μην αντιδρά. Επίσης, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες η Καρολάιν αντιστάθηκε στους κακοποιούς – σε μία πλήρη ανατροπή του ρεπορτάζ που είχε δοθεί μέχρι σήμερα- δεν φέρει καμία αμυχή ή σημάδι πάλης. Απάντηση ζητεί και το γιατί οι δράστες έδεσαν με σκοινί και μονωτική ταινία τον 32χρονο πιλότο και μόνο με τα ρούχα της την 20χρονη μητέρα, καθώς και για ποιο λόγο επέλεξαν να αφαιρέσουν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες που είχε στο σπίτι το ζευγάρι αντί να τις ξηλώσουν και να τις πάρουν μαζί τους.

Ο ίδιος ο σύζυγος της Καρολάιν επανέλαβε πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που χειρίζονται την υπόθεση. Παράλληλα τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη διαρρέονται πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν τις έρευνες ή να παραπλανήσουν τις Αρχές.

«Είναι απίστευτη η στήριξη που έχω λάβει τις τελευταίες ημέρες. Αναγνωρίζω πόσο πολύ θέλει ο κόσμος να βοηθήσει. Σας ευχαριστώ όλους. Η έρευνα συνεχίζεται και είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία και λεπτομέρειες, τα οποία όμως, χειρίζονται με την απαραίτητη μυστικότητα. Οι πληροφορίες είναι πολλές και αξιολογούνται. »Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και σε μένα μεταφέρονται αυτά τα οποία έχουν αξία», δήλωσε ο 32χρονος Χαράλαμπος.