γιώργος-παπαδάκης-θα-είμαι-από-τους-π-364233
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2020 | 20:05

Γιώργος Παπαδάκης: «Θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο»

Για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το εμβόλιο που αναμένεται και το τρίτο κύμα κορωνοϊού που περιμένουν οι επιδημιολόγοι μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη Ρίτσα Μπιζόγλη.

«Θα είμαι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ούτε αν το κάνουν μαζί όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση. Υπάρχουν άνθρωποι με αμφιβολίες και ερωτηματικά και πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για την ενημέρωσή τους. Το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά. Για να φθάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο ανοσίας στο 70% θα πρέπει το 70% του πληθυσμού να κάνει το εμβόλιο», εξήγησε ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα αναφέρθηκε για τους φόβους που του δημιουργεί το άνοιγμα των καταστημάτων για τις γιορτές: «Έχουμε μπροστά μας και τα Χριστούγεννα. Δεν αντέχει ο κόσμος, η αγορά, η οικονομία. Αντέχει όμως ο κορωνοϊός και με φοβίζουν οι εικόνες που είδαμε στο Harrods. Harrods στην Ελλάδα δεν έχουμε, αλλά αν βγούμε όλοι μαζί δεν γλυτώνουμε το τρίτο κύμα του ιού», είπε.