γιώργος-καραϊβάζ-νέο-βίντεο-ντοκουμέ-894321
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.04.2021 | 10:32

Γιώργος Καραϊβάζ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο 4 λεπτά μετά τη δολοφονία

Το ενδεχόμενο οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ να χωρίστηκαν λίγα λεπτά μετά τη επίθεση εξετάζουν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, σε νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας στην οδό Αγίου Δημητρίου, κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τρίτη, φαίνεται να περνά ένα σκούτερ παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων.

Στο βίντεο, το οποίο είναι μόλις τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, φαίνεται στο μηχανάκι να επιβαίνει μόνον ο οδηγός, και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙΑΣ να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, από το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.

Οι αξιωματικοί εικάζουν πως όταν οι δράστες βρέθηκαν σε σημείο που δεν τους έβλεπε κανείς, ο συνοδηγός κατέβηκε και επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο (ενδεχομένως να άλλαξε και ρούχα), με τον οδηγό του σκούτερ να συνεχίζει με σκοπό να το εξαφανίσει, κινούμενος σε διαφορετική κατεύθυνση από τον συνεργό του.

Τέλος, προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι τέσσερις ημέρες μετά δεν έχει βρεθεί το σκούτερ ούτε κάποιο στοιχείο γύρω από αυτό προκαλεί ερωτήματα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πάντως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με σκοπό να μη χαθεί κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες.

Πάντως, οι Αρχές δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο το σκούτερ να είναι των δραστών και να είχαν αλλάξει, απλώς, πινακίδα. Σε κάθε περίπτωση, από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους δεν έχουν καταφέρει να βρουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής.