γιατρός-ιωάννας-έχουν-καεί-βασικά-στο-779068
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2020 | 19:58

Γιατρός Ιωάννας: Έχουν καεί βασικά στοιχεία στο πρόσωπό της -Τι γίνεται με το μάτι της

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η γιατρός της 34χρονης Ιωάννας, Μαρία Καλοφώνου, αναφορικά με την πορεία της υγείας της κοπέλας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι.

«Η κατάστασή της είναι σταθερή. Έχουμε ήδη κάνει τρία χειρουργεία και έχουν πάει καλά. Παλεύει, είναι αγωνίστρια», σημείωσε η κ. Καλοφώνου.

«Δεν μπορεί κανείς να πει σε τι βαθμό θα αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε χάσει βασικά στοιχεία, έχουν καεί βασικά στοιχεία στο πρόσωπο. Αλλά στην πλαστική χειρουργική προσπαθούμε με αυτά που έχουμε να αποκαταστήσουμε στο καλύτερο δυνατό μέτρο», πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι δεν θα της αρέσει το αποτέλεσμα και ισχύει για όλο τον πρόσωπο που έχει βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο. Το δέρμα είναι ένα όργανο μοναδικό. Δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε. Προσπαθούμε απλά να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όσο πιο κοντά στην πρότερη εικόνα», συμπλήρωσε η κ. Καλοφώνου.

«Ξέρει τις λεπτομέρειες. Έχουμε μιλήσει πολύ, και έχει μιλήσει και με τους ειδικούς, τους ψυχιάτρους που έχει δίπλα της καθημερινά. Ξέρει ότι έχει μια μεγάλη ζημιά και ότι πρέπει να σταθεί δυνατή. Μας έχει εκπλήξει γιατί είναι πολύ δυνατή, έχει πείσμα και επιμονή, και μας βοηθάει. Το μάτι της έχει υποστεί έγκαυμα, όμως έχουμε καλές ενδείξεις. Πάει καλύτερα, είμαστε αισιόδοξοι, θα πούμε το τελικό αργότερα. Είναι υπό αγωγή», συνέχισε η κ. Καλοφώνου.

Αναφορικά με την αντίδραση της 34χρονης Ιωάννας στο ποια είναι η κατηγορούμενη για την υπόθεσή της, η κ. Καλοφώνου επεσήμανε ότι «δεν μπορώ να μεταφέρω συναισθήματα και προσωπικά πράγματα του ασθενούς μου. Εγώ ανακουφίστηκα πραγματικά, γιατί θεωρώ πως η ασθενής μου θα συνεχίσει ακόμα καλύτερα τις προσπάθειές της για αποκατάσταση, ενώ δεν δίνεται το μήνυμα ότι μπορεί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο και να μείνει ατιμώρητος».